Three Hearts, Stockholm, Kaltenberg, Crocodile Bildlänk: Krönleins Bryggeri: Till Startsidan Skåne, Halmstad Cider, Aqua, Loranga
 

Durchführungsbestimmungen

Förutom Reinheitsgebot tillämpar Krönleins ett tillägg till Reinheitsgebot - "Durchführungsbestimmungen" vilket direkt översatt från tyskan betyder "Tillämpningsföreskrifter". Durchführungsbestimmungen som lagregel finns egentligen inte längre. Med Tysklands engagemang i EU har reglerna lättats upp och är idag inte lika hårda som förut - men vi tillämpar fortfarande de gamla reglerna. Durchführungsbestimmungen fungerar för oss som ett regelverk för hur vi behandlar ölen i de olika tillverkningsprocesserna. Den styr vilka ämnen som får komma i kontakt med ölet under tillverkningsprocessen. T.ex. får inga ämnen som aktivt reagerar med ölet användas. Olika manipulationer och tillsatser av ölet undviks.

Finns det då inget bättre sätt att brygga öl på än enligt Reinheitsgebot och Durchfürungsbestimmungen? Nej, förmodligen inte. Det är ett naturligt och traditionellt sätt att brygga öl. Alla bryggprocesser sker naturligt i sin egen takt med naturliga råvaror och utan förbilligande åtgärder som vi anser bara gör ölet sämre och "lurar" kunderna att tro att de dricker en kvalitetsprodukt. Vi vill erbjuda våra kunder ett så naturligt öl så möjligt utan några konstigheter. Det är därför Krönleins har valt att ge ölet den kvalitetsstämpel som vi kallar för "Naturbryggt".

  Läs om Bryggprocessen
 

  Öltillverkning
  Reinheitsgebot
  Durchführungs...
  Bryggprocessen
  Kvalitetssäkran

Bildlänk: Utmärkelser

Bildlänk: Ölskola

 
    Sajtkarta