Three Hearts, Stockholm, Kaltenberg, Crocodile Bildlänk: Krönleins Bryggeri: Till Startsidan Skåne, Halmstad Cider, Aqua, Loranga
 

Weissbierskola

Behöver man gå i skola för att dricka en Weissbier? Nej, knappast men det kan inte skada med lite nyttiga tips hur man får mer glädje av sin Weissbier.

Hur man serverar en Weissbier
Temperatur: 10-15 grader Celsius. Lite varmare än kylskåpskall. Glas: Weissbier bör serveras i Weissbierglas vilka rymmer 50 cl och har den rätta karakteristiska utformningen. Övrigt: Observera att ölflaskan ej får skakas innan man öppnar den. Vissa använder en citronskiva i glaset men det kan vi inte rekommendera. Citronskivan förstör skumkronan, kolsyran försvinner snabbare och den fina aromen av König Ludwig Weissbier blir lidande.

Hälla Upp
Hälla uppWeissbier har mycket kolsyra och det gäller att vara försiktig när man börjar hälla upp - annars kan det lätt skumma över. Öppna flaskan försiktigt utan att slita av kapsylen. Håll både glaset och flaskan nästan horisontellt och häll försiktigt mot kanten på glaset.


Res Glaset
Res glasetNär du hällt i över halva flaskan, Res glaset och arbeta upp en fin skumkrona genom att hälla i stegvis. Även om du är törstig så ta det lugnt - det betalar sig i en härlig skumkrona.
Skaka Flaskan
Skaka flaskanRiktiga ölkännare sparar det sista i flaskan och skakar det till ett jämt skum. Mycket av jästen finns nu i skummet. Häll skummet i glaset som en "final touch".

Färdigt!
FärdigtDofta och känn den friska doften av en korrekt serverad Hefe Weissbier från König Ludwig. Provsmaka genom att dricka genom skummet.

Proust!
 

  Ölskolan
  Servera öl
  Handskas med öl
  Weissbier
  Weissbierskola

Bildlänk: Utmärkelser

Bildlänk: Ölskola

 
    Sajtkarta