top of page

Krönleins brygger öl i världsklass

Landets framgångsrikaste bryggeri i internationella kvalitetsbedömningar!

Strävan att brygga rena, naturliga ölsorter på ett traditionellt sätt har betalat sig för Krönleins. Som enda bryggeri i världen har Krönleins vunnit Guld i både tyska DLG-prämierung och i öl-VM i England.

Utmärkelser

Guld och The Champion Trophy i öl-VM

560bb7_c3b2fa2838c64a348c4c32e04972abc2_mv2_d_1424_2785_s_2.webp

The Brewing Industry International Awards i engelska Burton-upon-Trent rankas internationellt som bryggeriernas världsmästerskapstävling i ölbryggning. Tävlingen fungerar som en utslagstävling där juryn blindtestar de olika ölsorterna. Jurymedlemmarna är internationellt erkända bryggmästare från hela världen. Tävlingen är indelad i 8 olika kategorier, vilka i sin tur delas in i 2 till 4 klasser. 

 

Redan 1990 visade Krönlein sin klass genom att Crocodile utsågs till världens bästa lageröl och vid öl-VM 2002 tog Krönleins ett veritabelt storslam. I kategorin Starköl >7,0 vann vi både Guld och Silver i klassen lageröl med Three Hearts Extra Strong 7,5% respektive Stockholm Fine Festival Beer 7,2%. Dessutom belönades Three Hearts Extra Strong 7,5% med The Champion Trophy som hela kategorins bästa öl.

 

Anmärkningsvärt är också att vår Original Crocodile 2,8% vann silver i "mellanölsklassen" lageröl 2,2%-4,4%. Framgångarna fortsatte 2005 och 2011 med VM-Guld och The Champion Trophy 2005 till Stockholm Fine Festival Beer 7,2% och vid VM 2011 Guld till Original Crocodile 3,5% samt Silvermedalj till Three Hearts Extra Strong 7,5%. 

 

Exempellösa framgångar för ett svenskt bryggeri i tävlan med 683 ölmärken från 35 länder!

if_award_vmguld.jpg

Tyska DLG hårdast

Tyska Deutsche Landwirtschafts-Gesell-schaft e. V (DLG),  är troligtvis världens hårdaste kvalitetsbedömning av öl och livsmedel. DLG har sitt säte i Frankfurt am Main och är ett oberoende institut som har verkat i 120 år. Institutet gör en kvalitetsbedömning med hjälp av omfattande kemisktekniska, mikrobiologiska och sensoriska analyser under en tidsperiod på tre månader. Därefter sammanfattas den totala produktkvaliteten i ett så kallat kvalitetstal. Provtagningen sker utan förvarning vid två tillfällen med ca 6 veckors mellanrum för att kontrollera att kvaliteten är jämn över tiden och för att garantera att inget fusk förekommer. Provtagaren ser också till att ölproven kommer från två olika tappningar. Ansvariga för analyserna är Tysklands ledande professorer inom bryggeri- och ölvetenskap. Beroende på kvalitetstal får bryggerierna olika priser där Guld eller "Grosser Preis" givetsvis är finast. Märk väl att ett bronspris är redan det en mycket bra kvalitetsutmärkelse som är få öl färunnat.De som ansvarar för analyserna är ledande professorer i bryggeri- och ölvetenskap. Beroende på vilket bedömningsnummer som erhållits tilldelas bryggerierna olika priser. Guldpriset är det mest prestigefulla följt av silverpris, bronspris eller ingen utmärkelse alls. Observera att även bronspriset är ett bra resultat för en öl. Guldpriset visar dock att produkten har en utsökt hög kvalitet som beviljas få andra öl.

awards.jpg

DLG - Preis der Besten

Krönleins är genom den stora mängden utmärkelser det framgångsrika bryggeriet utanför Tyskland i DLG och vi har genom detta år efter år förärats hederstiteln "Preis der Besten" - pris för bryggerier med fleråriga framstående prestationer för enastående ölkvalitet i absolut toppklass för eliten enligt DLG:s kvalitetsstandard.

 

Krav:

Brons erhålls om bryggeriet har deltagit i minst 5 år och under dessa år minst har erhållit 2 silver under minst 4 år.

Silver erhålls om man i 5 år utan avbrott har erhållit bronspris.

Guld erhålls om man i 10 år utan avbrott har erhållit bronspris.

2010 Guld

2009 Guld

2008 Silver

2006 Silver

2005 Silver

2004 Silver

2003 Brons

2002 Brons

2001 Brons

2000 Brons

awardsss.jpg
bottom of page