top of page

Naturbryggt

Naturliga råvaror

Kristallklart vatten, mältat korn, råfrukt, humle och jäst.

Naturliga processer

Bryggning till rätt styrka och smak utan vattenutspädning.

Inga tillsatser

Varken enzymer, kemikalier, konserveringsmedel eller smakämnen, färg osv.

Vad är Naturbryggt?
I samband med vår strävan efter att tillverka ett naturligt välsmakande öl med traditionella tillverkningsmetoder sökte vi på Krönleins ett sätt att enkelt förmedla denna tillverkningsfilosofi till kunderna. Svaret fann vi i begreppet "Naturbryggt" med tillhörande logotype som visas ovan. Givetvis är alla Krönleins öl Naturbryggda. Vi skall nu förklara vad Naturbryggt betyder och vad begreppet står för.

Naturbryggt ingår först och främst som en del av Krönleins kvalitetspolicy för hur vi vill tillverka vårt öl. Nedan citeras ett utdrag ur vår kvalitetspolicy som beskriver denna ölfilosofi. Definitionerna på Naturbryggt och Traditionella tillverkningsmetoder ingår även de som en del av kvalitetspolicyn. Därför kan det passa bra att återge dessa definitioner som de står i vår kvalitetsmanual:

Kvalitetspolicy

"Krönleins policy är att producera ett Naturbryggt öl, av enbart naturliga råvaror, utan tillsatser, med hjälp av traditionella tillverkningsmetoder med strävan att där det så är tillämpligt följa de Tyska renhetslagarna."

Traditionella tillverkningsmetoder

"Med Traditionella Tillverkningsmetoder menar vi att med omsorg hanterade råvaror av hög kvalitet förenas via icke påskyndade naturliga processer utan vattenspädning till en ren slutprodukt. Vår framställning börjar med en näringsrik och enzymkraftig vört som ger Krönleins egen jäst optimala förutsättningar till en kall jäsning och lagring som mynnar i en icke utspädd och karaktärsfull och ren slutprodukt."Naturbryggt är ett uttryck för Krönleins egen filosofi för öltillverkning som ett hantverk. Till skillnad från de större bryggerierna tror vi inte att det finns genvägar att brygga goda naturliga ölsorter. Öltillverkning är ett hantverk som skall bygga på ett hantverkskunnande och inte på kostnadsbesparande storskalighet som i slutändan tar sig uttryck i en konstgjord fabricerad produkt. Man kan exemplifiera skillnaden med hembakat bröd jämfört med massproducerat. I hembakat används bara naturliga råvaror. Jäsprocessen får ta den tid den skall i rätt temperatur och det färdiga brödet blir en produkt med en egen naturlig karaktär. Fabriksbrödet med konserveringsmedel och stabiliseringsmedel och påskyndade jäsning tappar sin naturliga karaktär och resultatet blir en platt slutprodukt. Detsamma anser vi gäller vid öltillverkning. När du köper en öl från Krönleins kan du vara säker på att du får en kvalitetsprodukt med naturlig karaktär.

Naturbryggt

"Med Naturbryggt menar vi bryggning av ölet i vårt bryggeri direkt till rätt styrka och smak utan vattenspädning och tillsatser. Endast godkända råvaror såsom malt, humle och rent kristallklart vatten samt i vissa ölsorter, råfrukt till exempel majs och socker kommer till användning. Ölsorter som är framställda under dessa förhållanden får märkas "Naturbryggt"."

Vete fält
bottom of page